Blog

Heti blogbejegyzés

2021.11.03 16:22
Heti blogbejegyzés

Ünnepek körüli készülődés és a szőnyegek

Ebben az ősz hangulatban a természet is csodás színekbe öltözik. De sajnos egyre korábban sötétedik, és egyre kevesebb napfényhez jutunk. Kárpótlásul színekbe öltöztethetjük a lakásunkat is egy-egy jól megválasztott színes szőnyeggel vagy bármilyen más lakástextíliával.

Természetesen Én most inkább a szőnyegekre fogok hangsúlyt helyezni. 

Az évnek ebben a szakaszában elkezdődnek az ünnepi készülődések, először a Mindenszentek Ünnepe és a jövő hónap szinte már az elejétől a karácsonyi készülődésről szól.

Van aki már elkezdi begyűjteni a karácsonyi díszítéseket, hiszen minden évben egyre szebb és több csodából válogathatunk.

Minden évnek megvan a trend színe, idén bejön a rosegold ami személyes nagy kedvencem. Visszaköszönnek a kiegészítők színében, a karácsonyi díszekben és persze ennek megfelelően tudjuk „felöltöztetni” a lakást is ünnepi díszbe.

Azért vigyázzunk, nehogy túlzásba essünk és átmenjen giccs parádéba a díszítés. Figyeljünk rá, hogy mindig harmóniában legyen a bútorokkal és a falak színével. Amennyiben egyszínű, pasztell árnyalatú szobaszőnyegünk van a nappali szobában, berakhatunk plusz színként pirosat és aranyat, ha a klasszikus stílust kedveljük. Ha bátrabbak vagyunk, jöhet a kék vagy zöld egy kis arannyal vagy a már emlegetett rosegolddal kiegészítve.

A pihe-puha shaggy szőnyeg szinte inspirál arra, hogy valami pihe-puha kiegészítőt is válasszunk karácsonyra. Akár a fára műszőrme pamacsokat, vagy nagyon stílusos tud lenni egy órás üvegvázában elhelyezett mindenféle csillogó ágak, melyekre szintén tehetünk akár színes gömbdíszeket, vagy tollpamacsokat.

A karácsonyi világítást is elővehetjük már, és azzal is dekorálhatjuk a lakást bátran. Szintén egy hatalmas üvegvázába ha beleteszünk egy-két boát - amiből érdemes valami új színt választani – beletesszük az égősort, nagyon hatásos lakásdekoráció tud lenni!

Ezekkel a módszerekkel jobban tudunk hangolódni az adventi időszakra.

Persze mindenkinek csak a fantáziája szab határt.

Érdemes már most körbejárni az üzleteket a dekorációkért, hiszen már novemberben roskadoznak a polcok a szebbnél szebb díszektől. Egyre több a színválaszték, melyet jól tudunk igazítani a lakásunk hangulatához, biztos találunk olyat, ami illik a már meglévő szőnyegünkhöz és függönyünkhöz.

Persze ha nagyobb változást szeretnénk, akkor vágjunk bele egy teljes lakástextil cserébe!  Frissítsük fel a lakást egy friss puffy szőnyeggel, meglátjuk, hogy milyen hálás lesz mindenki, amikor a sötét téli napokon a bekuckózáshoz mezítláb tudunk lépni a szőnyegre.

 

Webhsopunkban talál alternatívát mintás és puffy szőnyegre egyaránt! Válogasson kedvére!