Blog

Heti blogbejegyzés

2021.06.21 16:11
Heti blogbejegyzés

Ha szőnyeg, akkor hová tegyük?

Nem mindegy, hogy melyik helyiségbe milyen szőnyeget teszünk. Pont úgy el tudjuk rontani a lakás hangulatát, mint amennyire csodát tudunk tenni.

A lakberendezőknek megvan erre a sajátos szabályrendszere.

Az első és legfontosabb szabály, hogy a már meglévő bútorokhoz, falszínhez, stílushoz válasszunk szőnyeget, és ne fordítva!

Nézzük először a nappali szobát.

A manapság oly divatos amerikai konyhás nappali tereket jól tudjuk tagolni egy jól elhelyezett szőnyeggel. A kanapé és a dohányzóasztal alatt a legpraktikusabb például egy puffy shaggy szőnyeg, ami a hosszú szálaival nagyon látványos, és kellemes rajta mászkálni. Méretét tekintve mindenképp legyen akkora, amekkorának ezt a kis beszélgetős teret képzeljük, így szinte elkülönítjük a szoba többi részétől.

A bevállalósabbak a konyha részbe is betehetnek egy rövid szálú mintás szőnyeget, de azzal számolni kell, hogy gyakrabban kell tisztítani, hiszen óhatatlan, hogy étel vagy más szennyeződés rákerüljön.

A Hálószobába és a dolgozószobába más szempontokat kell figyelembe vennünk.

Nyilván itt is fontos az esztétika valamint a praktikum. A hálószobába az ágy mellé a legjobb választás szintén a süppedős pihe-puha shaggy szőnyeg. Reggel, mikor álmosan kimászunk az ágyból jólesik rálépni mezítláb.

Mivel ennek a típusú szőnyegnek a a tisztítása egy picit macerás - a hosszú szálak miatt - , ezért a jövő heti blogunkban részletesen kitérünk erre a problémakörre. 

Nézz be akkor is Hozzánk!