Blog

Heti blogbejegyzés

2021.06.08 14:36
Heti blogbejegyzés

Shaggy szőnyeg és a tisztítás

Imádjuk a hosszú szálú pihe-puha shaggy szőnyegeket, de gyakran megijedünk attól, hogy nehéz tisztán tartani, és macerás a takarítása.

 

Mi is az a shaggy szőnyeg? Sokat hallottunk már róla, manapság nagy közszeretetnek örvend. A hosszú szálú szőnyegek gyűjtőneve, melynek szálait lehetnek 2-6 cm hosszúak is akár.

Imádjuk a hosszú szálú pihe-puha shaggy szőnyegeket, de gyakran megijedünk attól, hogy nehéz tisztán tartani, és macerás a takarítása.

Íme néhány hasznos tipp, amivel reméljük eloszlatjuk a tévhiteket.

Mivel a shaggy szőnyegek fő ismertetőjegye, hogy hosszú szálai vannak, ezért rendszeres és alapos tisztításra van szükség.

Hetente többször kellene száraz porszívóval jó alaposan, minden irányból átporszívózni. Ez azért fontos, mert a hosszú szálak mindig arra fognak állni, amerre mozgást végzünk rajtuk. Ezzel a módszerrel alaposan el tudjuk távolítani a szálak között megbújt szennyeződéseket.

Meg kell említeni a mélytisztítást is, mint minden szőnyeg esetében.

Érdemes jó minőségű tisztítószert használni, hogy a hosszú szálak közül teljesen eltüntessünk minden szennyeződést, főleg ha valamilyen folt is esett a szőnyegen.

Van egy pár házi trükk is amivel például a bor és más folyadék vagy mártás okozta folt orvosolható. Ez az egyszerű konyhasó. Jól be kell szórni a felületet, ami beszennyeződött, és csak várni kell. Igaz, hogy legalább 1 napot, de megéri. Utána már csak fel kell porszívózni a sót.

Legközelebb is hasznos tartalmakkal várunk, látogass el akkor is!