Blog

Heti blog bejegyzés

2021.05.17 11:24
Heti blog bejegyzés

Modern szőnyegek világa

A hagyományos kézi csomózású szőnyeggel szemben az az előnye a modern géppel készült szőnyegeknek, hogy lényegesen olcsóbbak, és számos minta-, szín- és méretválaszték létezik.

 

 

A mintákat manapság számítógépes vezérléssel készítik. Ezért lehetséges az, hogy ennyire hatalmas a szín és minta választék. A természetes színektől a legvadabb színig terjed a skála, míg az minták esetében csak a fantázia szab határt. 

Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ezzel a technikával az árakat is tartósan alacsonyan tudják tartani. Hiszen míg a kézzel csomózott szőnyegek nagyon sok időt és fáradságos energiát igényeltek, úgy a gépi szövés már nem telik annyi időbe, és jóval változatosabb mintákat lehet kialakítani.

Az szőnyegek alapanyagai is változtak az idők során, a gyapjút és a selymet felváltották a mesterségesen előállított alapanyagok, mint pl. a polipropilén vagy poliamid. Ezeknek az anyagoknak az előállítása olcsóbb, és jó minőségű szőnyeget lehet belőle készíteni.

Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a tisztítása is sokkal egyszerűbb és az élettartama is hosszabb, mint természetes alapanyagú társáé.

A polipropilén például nagyon jól ellenáll a vegyszereknek, vízálló és nagyon jól tisztítható. A hőszigetelése is jobb, mint a gyapjúé. A poliamidból készült szőnyegek akár a nagy igénybevételnek kitett terekben használható.

A szőnyegek hátoldala jutából készül, mely egy rendkívül magas háncsrost tartalmú növény. Ragasztással rögzítik hozzá a szőnyeg szálait. 

Legközelebb lakberendezési tippeket adunk, látogass el akkor is blogunkra!